Haberler

E Rapor Sorgulama ve Doğrulama

Başlıklar

E Rapor Sorgulama ve Doğrulama. Sağlık kurum ve kuruluşlarında verilen raporların arama sorgulanması ve doğrulanmasını yapmak mümkün. Peki e rapor sorgulama ve doğrulama nasıl yapılır? Sağlık bakanlığı rapor sorgulama nereden yapılıyor? E-devlet kullanarak Çözger raporu sorgulama yapılabilir mi karekod ile öğrenme yapılır mı? Rapor referans numarası nedir ve ne işe yarar nasıl öğrenilir nasıl alınır ? Aldığım raporda referans numarası nerede yazıyor ? gibi kafanıza takılan bütün soruların yanıtları.

Son zamanlarda E rapor sorgulama nedir ve ne işe yarar? e rapor nedir ? gibi şeyler merak edilen konular arasında yer alıyor. İş başvurusunda ya da sağlık sorunları ile alakalı bazen kurumlar rapor talep edebiliyorlar. E-rapor da tam olarak burada devreye giriyor. Rapor almak için gerekli şartlara sahipseniz bir sağlık kurumuna başvurabilirsiniz. Tabi sahte rapor ve benzeri şeyler de son zamanlarda gündeme gelen şeyler arasında. Bu tür işlemlerin tamamen yasa dışı olduğunu ve ciddi yaptırım/cezası olduğunu da hatırlatmak isteriz. Sağlık Bakanlığı kendi geliştirdiği rapor sorgulama Sistemini hayata bir süre önce aktif hale getirdi. e rapor Sağlık bakanlığı tarafından çıkarılmış en iyi hizmetler arasında yerini almıştır. Sağlık bakanlığı rapor sorgulama işlemlerini vatandaşlar bu sayfadan rahatça yapabiliyorlar.

e-Rapor Nedir?

Sağlık bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarınca vatandaşlara verilmiş olan bütün raporların (sürücü, doğum, istirahat, engelli, durum bildirir raporu vs.) dijital ortamda, e-imzalı olarak verilebilmesini sağlar. “e-Rapor Sistemi”nin asıl amacı tam olarak budur. e-Rapor Sistemi birçok içeriği bünyesinde barındırmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz (e-Doğum Raporu, e-Engelli Raporu, e-Sürücü Raporu vb.) farklı fazlarda devreye alınıp sırasıyla Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) ve diğer ilgili sistemlerle entegre edilmektedir.

E Rapor Doğrulama

e rapor doğrulama

E-Rapor sorgulama sistemi Sağlık bakanlığı tarafından geliştirilmiştir. Bu sistemden aşağıdaki raporları sorgulayıp doğrulayabiliyorsunuz.

  • Doğum Raporları
  • Sürücü Raporları
  • Asal Raporları
  • Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporları
  • Psikoteknik Raporları
  • Yatağa Bağımlı Kişiler İçin Durum Bildirir Tek Hekim Raporu
  • Askeri Raporlar
  • Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)
  • Sporcu Raporları
  • Hastane Defterleri
  • Durum Bildirir Tek Hekim Raporları
  • Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporları

Yukarıdaki raporların sorgulaması ve doğrulaması yapılabilir. Sorgulama için rapor barkod kodunu kullanabilirsiniz.

Rapor Referans Numarası Nedir?

Rapor referans numarası aldığınız raporda yer almaktadır. Rapor doğrulamasında rapor referans numarası da istenmektedir. Bu numarayı ve TC kimlik numaranızı girerek doğrulama yapabilirsiniz.

E Rapor Doğrulama Nasıl Yapılır?

E-Rapor Doğrulama Sistemi

Referans numarası ile rapor doğrulamak için hastanın TC kimlik numarası ve rapor takip numarasına ihtiyaç vardır. Doğrulama işlemleri için;

  • Sağlık bakanlığının E rapor sistemine giriş yapın
  • Giriş yaptıktan sonra hastanın TC kimlik numarasını girin
  • Alt kısımdaki alana ise rapor referans numarasını yazın
  • Ben robot değilim güvenlik kutusunu işaretleyin ve Sorgula butonuna dokunun

E Rpor Psikoteknik Raporları

Psikoteknik Raporları ve yukarıda da listelenmiş olan raporlarınızı bu sistem üzerinden sorgulayabiliyorsunuz. Doğrulama servisi üzerinden hastanın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve Rapor Referans numarası ile sorgulama kolayca yapılabilmektedir.

E Rapor Sorgulama

Vatandaşlar raporları daha kolay ve sağlıklı sorgulayabilsin diye Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulmuş olan E-Rapor sisteminden rapor sorgulanabilir. Sağlık bakanlığına ait rapor sorgulama sistemine https://erapor.saglik.gov.tr/dogrulamaservisi sayfasından ulaşmak mümkün.

E Rapor Örneği

Burada belirttiğimiz gibi rapor numarası ve kimlik bilgileriniz ile giriş yaparak E-Rapor sorgulama/doğrulama yapılabilmektedir.

E Rapor Referans Numarası Nerede Yazar ?

Rapor Numarası

elektronik rapor sorgularken rapor referans numarası yukarıda kırmızı kutu içerisine alınmış yerde yazmaktadır. Bu numara ile e rapor görüntüleme yapılmaktadır. Rapor Referans numarası olmaması halinde sorgulama yapılamamaktadır.

Özürlü sağlık kurulu raporu e-devlet sağlık kurulu raporu sorgulama kısmından yapılabilir. Rapor sorgulama sağlık bakanlığı sisteminden yapılmaktadır.

RAM Raporu Nedir? RAM Raporu Sorgulama Nasıl Yapılır?

RAM kelimesi Rehberlik ve araştırma merkezinin kısaltılmasıdır. Rehberlik ve araştırma merkezi Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır ve ücretsizdir. Bahsi geçen RAM merkezinde Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu yer almaktadır. Bu kurul araştırmalar sonucu eğitim alan çocuğun özel eğitime ihtiyaç duyduğunu tespit ederse çocuğa Ram raporu hazırlanır. RAM raporu alacak olanlar Rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz olarak bu raporu alabiliyorlar.

E Devlet Rapor Sorgulama

Bazı vatandaşlar Engelli raporunun bu sistemde görünmediğine dair şikayetlerde bulunabiliyor. Bu durumda ise E- devletten sorgulama yapılabilir. Sorgulama yapmak için E-Devlet sayfasına giriş yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu