Banka Kampanyaları

(Avukatlık) İcralık Olanlara Kredi veren bankalar

Başlıklar

Avukatlık olan, icralık ve sicili bozuk olanlara icralık duruma düşenlere kredi veren bankalar 2024 isimli yazımızda sizlere bilgi vermeye çalıştık. İcralık olanların da kredi çekebilmesine olanak sağlayan bankalar var mı? Krediden ya da borçtan dolayı avukatlık olanların merak ettiği bir soru da bu. Acil nakit ihtiyacını karşılamak için, iş kurmak için çoğu kişi banka kredisine gereksinim duyuyor. Peki icralık olanlara kredi veren bankalar hangileri ?

Bu makalemizde (Avukatlık) İcralık Olanlara Kredi veren bankalar hangileri 2024 detaylı anlatmaya çalıştık.

Bozuk Sicil ve Düşük Kredi Notu Puanı

Kredi çekenlerin bankalarca reddedilmesine sebep olan durumlardır. Kredi notunun düşük olması da sizi zor duruma sokacaktır. Bu durumun nedeni herhangi bir finans birimine olan borcunuz yatmakta. Bu borç sebebi ile bankalarda sicili bozuk görünürsünüz. Bu durumda kredi puanınızın düşmesine neden olacaktır. Puan düşüklüğünün çözülmesi için kredi puanının düşük görünmesine neden olan borcun ödenmesi/taksitlendirilmesi/yapılandırılması gerekir. Bunun için bugüne kadar icra iflas kanunu, kredi kartı borçları ve icralar, kara listeye düşme ve kurtarma, kredi sicil düzeltme, kırmızı kalem çekilenlere kredi ve destekler başlıklı bütün makaleleri bir kenara bırakıp bu yazımıza odaklanın.

Kredi Notu Yükseltme ve İcralık Olanlara Kredi Veren Bankalar

Bankalara olan borcunuzu zamanında ödememeniz halinde başınıza gelecek ilk durum icralık olacaktır. İcra Müdürlükleri borç takibini sağlayan adli yargıda görevli kuruluştur. İcra Müdürlüklerinin icralık olanlar için yaptıkları yaptırımlar şunlardır.

  • Alacaklı olan kişinin, borcun ödenmemesi durumunda elindeki sözleşme ve benzeri evraklar ile icra müdürlüğüne başvurabiliyor.
  • Başvurudan sonra borçlu olan kişiye bir ödeme tebligatı gönderilir ve borcun ödenmesi talep edilir.
  • Borçlu olan kişi borcunu yasal sürede ödemezse, üzerine kayıtlı olan taşınamaz ve taşınırların satılması yoluna gidilecektir.
  • Bu süre zarfında belirli bir süre içinde borçlu vatandaş icralık durumunu iptal etmek için ödeme taahhüdünde bulunabilir ve bu durumda icralık konuma düşmez.
icralık olanlara kredi veren bankalar

İcralık olanlara kredi veren bankalar adlı makalemizde, bu durumda olanların tefecilerin umuduna kalmaması için tavsiyeler ve kredi koşulları anlatılmaktadır.

Borç Yapılandıran Bankalar

  1. TEB
  2. Akbank
  3. Garanti
  4. Ziraat Bankası
  5. Halk Bankası
  6. Vakıflar Bankası
  7. AktifBank
  8. Yapı ve Kredi Bankası
  9. N Kolay Kredi Uygulaması
  10. İş Bankası

Banka Kredi Notu Sebebi ile Kara Listeye Düşme

Bildiğiniz üzere kredi notu denen uygulama KBB üyesi 9 banka tarafından yapılmakta olan ve Findeks kuruluşu ile vatandaşlara bildirilmekte olan bir puanlama sistemidir. Kredi kartı borcu ödemeyenler, konut, ihtiyaç ya da otomobil kredisini ödemeyenler, senetle almış oldukları eşyalar için firmalara borçlananlar bu sisteme işler ve kara listeye düşer. Daha sonrasında ise kredi çekmeye çalıştıklarında bu durum karşılarına çıkacaktır.

kredi notu cetveli

Yukarıda yer alan KKB notu sorgulama cetvelinde, 0 ile 699 arasında olanlar en riskli guruba girmekteler, bu kişilere bankalar kredi vermez. Bu nedenle ilgili aralıktaki kişilerin orta riskli ya da az riskli guruplara geçmelerinde fayda var. İcralık olanlara kredi veren bankalar bu ıskala içinde iyi, çok iyi ve az riskli kişilere kredi vermeyi tercih etmektedirler. Eğer siz resmi bankalardan kredi almak istiyorsanız en az orta riskli kategorisinde olmanız gerekmektedir.

Kara liste ve kırmızı kalem çekilme terimleri ise, emeklinin,esnafın, çalışanın herhangi bir nedenle, kara listeye düşme durumlarına denir. Bozuk sicile kredi veren bankalar ile kara liste veya kırmızı kalem çekilme durumları aynı anlama gelmektedir.

Yasal Takipte Olanlara Kredi veren bankalar, Yasal Takip Nedir?

Yasal takip denilen durum, yukarıda anlatılan İcra Müdürlüğünün borç nedeni ile kişiyi takibe almasına denir. Yasal takibe giren bir vatandaş, kara listeye de girmiş sayılır. Bu durumda bankalardan kredi alamaz ya da gsm operatörlerinden de fatura üzerine akıllı telefon alamayabilirler.

(48 Ay) 4 Yıl Bozuk Sicile Neden Olan Krediye Yapılandırma

36 ay olarak verilen ihtiyaç kredileri 48 aya kadar yapılandırılabilir. Bu konuda, ihtiyaç kredisi çekmiş olan ve ödeme zorluğu yaşayan vatandaşlar 1 yıl daha süre hakkına sahip olurlar. Eğer kredi çeken kişi 1 yıl içinde borcunu ödeyebilirse, vadelendirme ve yapılandırma imkanı kullanılarak sicil bozuk olanlara kredi veren bankalara başvuru yapıp kredi alabiliyorlar. Tabi hesaplamaya 5 yıl sicil temizleme süresini de hesaba katmak gerekir.

Sicili Bozuk Olanlara Sicil Affı Yasası

Esnaf ve Borçlulara sicil affı yasası Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Bu yasa kapsamında borçları olanlar sicil affından faydalanacaklar. Sicil affı yasası sayesinde hem kredi hemde kredi kartı borçlarının birçok borcu af sayesinde slinecek. Avukatlık ve 800 puana kadar kredi veren bankalar sayesinde ise yeniden kredi çekebileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu