Yemek Tarifleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Başlıklar

Şekerpare Tatlısı Tarifi, Şekerpare Tatlısı Tarifi nasıl yapılır?

Pastanelerde satılan şekerpare hem gözümüze hem damak lezzetimize hitap eder. Pastane usulü olup şekerparenizi kendiniz yapmak istemez misiniz? Vereceğimiz tarifle daha güzel olacağının garantisini veriyoruz. Yapımı çok pratik olan şekerparenin tarifini yaparken mutfağınızın harika kokular etrafa yayılacak. Verdiğimiz malzeme listesini katlayarak daha fazlasını yapabilirsiniz.

Yaptığınız bol miktardaki şekerparelerinizin bir kısmını şerbetleyerek misafirlerinize çayın yanında ikram edersiniz. Kalan kısmını şerbetlemeden kuru haliyle buzluk poşetlerine koyup dondurucuya atabilirsiniz. Ansızın gelen misafirleriniz için çok pratik bir çözüm olacaktır. Dondurucudan çıkardığınız şekerparelerinizin çözünmesini bekleyin. Çözününce üzerine hazırladığınız şerbeti sıcakken dökünüz. Dakikalar içinde tatlınız hazır olacaktır.  Şerbetlenen tatlı buzluğa konulup saklanmaz. Çünkü tatlının şerbeti şekerlenecektir.

Şekerpare Tarifinin Malzemeleri

Hamurunun malzemeleri:

  • Oda ısısında 125 gram tereyağı veya margarin
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • 3 silme yemek kaşığı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 veya 2 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kadar fındık

Şerbetinin malzemeleri:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5 damla kadar limonun suyu

Şekerpare Tatlısının Yapımı

Tereyağı veya margarini pudra şekeriyle birlikte karıştırma kabında güzelce karıştırın. Yumurtaları ilave ederek tekrar karıştırın. Karışımın içine irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırın. Unu eklerken kontrollü olun. Hepsini birden dökmeyin yavaş yavaş ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini hafiften düzleyin. Ortasına birer tüm fındığı yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Üstü altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin. Derin bir tencerenin içine şerbet için şekerinizi ve suyunuzu alın. Su ve şeker karışımının kaynamasını bekleyin. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine limon suyunu damlatın. 5 dakika daha kaynayınca kapatın. Ocaktan aldığınız şerbetinizi ılıyıncaya kadar bekletin. Fırından çıkardığınız şekerparelerin ilk sıcaklığının geçmesi için 2 dakika kadar bekleyin. Ilık şerbeti şekerparelerin üzerine kepçe yardımıyla dökün.

Şekerpare İçin Servis Önerileri

Küçüğüyle büyüğüyle herkesin beğenisini kazanan şekerpare üzerine antep fıstığı serpilerek servi edilebilir. Klasik şekerpare tarifinizi ek malzemelerle tatlandırabilirsiniz. Örneğin içeresine katılan küçük damla çikolatalarıyla çeşitlendirilebilir. Alışılmışın dışında hamuruna kakao ilave edilip kakaolu şekerpare yapılabilir.

Başa dön tuşu