Faydalı Bilgiler

Kadınlar için Boyalı Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saçlarınız boyatmak istiyorsunuz ama saçlarınızın sağlıklı görünümü kaybolmasından korkuyorsunuz. O zaman boyalı saç bakımı nasıl yapılır konusundaki ipuçları işinize yarayabilir. Saçınızı boyatmaya karar verdiyseniz bakımlı ve sağlıklı bir saç ile bu işleme başlamanız daha uygun olacaktır. Saçınız sağlıklı ise saç boyası daha kolay tutacak ve saçınız daha az yıpranacaktır. Böylece boya daha kalıcı olur ve saçınızı daha uzun sürede boyatırsınız. Buda saçınızın yıpranmasını engeller.

Saç boyama işlemlerine başlamadan önce genellikle saç rengi açılır. Bu kimyasal bir işlemdir ve saç yapısını zayıflatır. Bu sebeple boya işleminden sonra saçın onarımı için bakım yapılması faydalı olacaktır. Saçınızı boyattıktan sonra kullanacağınız ürünlere de özen göstermeniz gerekir.

Boyalı Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Öncelikle boyalı saçlara uygun şampuan, krem, maske ve bakım yağlarını tercih etmelisiniz.
  • Kullandığınız ürünlerin içinde amonyak, sülfat olmamasına dikkat edin.
  • Saçınızı çok sık yıkamayın. Sık yıkanan saçlarını boyası çabuk akar. Saçınız çabuk yağlanıyor ise kuru şampuan kullanabilirsiniz.
  • Maşa, fön gibi ısı ile uygulanan işlemleri çok fazla tercih etmeyin.
  • Boyalı saçlarda, saç derisi ve saçın sağlığı için gerekli çinko, B vitamini gibi minerallerin ve vitaminlerin alınmasına daha bir önem verilmelidir. Beslenmenizde bunlara yer vermeye özen gösterin. Dışarıdan da alabilirsiniz.
  • Güneş, klorlu su saçı ve saç boyasını yıpratacaktır. Bu etkenlere karşı tedbirinizi alın.
  • Saçınızı çok sıkı toplamayın. Bu saçınızı yorar ve saç dökülmesine neden olur.
https://www.youtube.com/watch?v=tdYZoFDTNmU

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu