Haberler

2024 En Güzel 10 Animasyon Filmleri

Başlıklar

2024 yılında Animasyon filmi izlemek isteyenler için 10 muhteşem öneri. 2024 Animasyon filmleri arasında en çok beğendiğinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

7’den 70’e herkesin izleyebileceği animasyon filmleri, 2024 ‘in son zamanlarına geldiğimiz şu günlerde, 2024 ‘de vizyona girecek olan animasyon filmleri şimdiden konuşulmaya başlandı. 2024 in en güzel 15 animasyon filmini sizler için bu yazımızda derledik.

2024 Animasyon Filmleri

1. Ajanlar İş Başında ( Spies İn Disguise)

Film, bir tarafta dünya çapında en iyi ajanı Lance Sterling, diğer tarafta onun tam tersi olan ama aynı zamanda zekasıyla göz kamaştıran ve teknoloji düşkünü bir teknik eleman olan Walter Beckett’ ın maceralarını konu alan filmin fragmanı yayınlandı.

Lance Sterling, verilen bir görev için kılık değiştirip güvercine dönüştüğünü ve sonrasında da dünyayı kurtarmak için, kendisinin tam tersi olan Beckett ile takım çalışması yapmak zorundadır.  Walter ve Lance bu sebeple birbirlerine güvenmek zorundadırlar.

Filmin seslendirme kadrosunda, Will Smith, Tom Holland, Rashida Jones gibi isimler yer alıyor.

” Ajanlar İş Başında” 10 Ocak 2024 ‘de Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor.

2. Call of the Wild

blank

Filmde bir kızak köpeğinin, Alaska’da vahşi yaşam içinde hayatta kalabilmek adına verdiği mücadele anlatılıyor. Filmin başrollerinde Harrison Ford, Omar Sy, Bradley Whitford, Dan Stevens ve Karen Gillan rol alıyor. Film Türkiye’de 21 Şubat 2024 ‘de gösterime girecek.

hadi-gidelim.jpg

3. Onward ( Hadi Gidelim)

Film, babalarını küçük yaşlarda kaybeden iki elf kardeşin hikayesini anlatmaktadır. İki elf kardeş, zor hatırladıkları ve çok özledikleri babaları ile son bir gün geçirme şanslarının olduğunu öğrenirler. Bir büyü sayesinde babalarına kavuşacaklarını öğrenen kardeşler, bu fırsatı kaçırmamak için ne yapıp edip büyüye sahip olmanın yolunu bulmalıdır. Zorlu bir mücadele içine giren elf kardeşler, o büyüye ulaşıp babalarını son defa görebilme imkanını yakalayabilecekler midir?

Yönetmen Dan Scanlon, ‘Hadi Gidelim’ filminin öyküsünü kendi kardeşi ile ilişkisinden esinlenerek çekmiştir. Filmin seslendirme kadrosuna dikkat ile seçilen ekip oyuncuları, Chris Pratt ve Tom Holland da yer alıyor.

“Hadi Gidelim” filmi, 3 Nisan 2024 tarihinde Türkiye’de gösterime girecek.

periler-ulkesi.jpg

 4. Periler Ülkesi ( Bayala)

Periler Ülkesi, Bayala’yı kurtarmak amacıyla zorlu bir macera ile karşı karşıya kalan Prenses Surah ve arkadaşlarının hikayesini anlatıyor. Ejderhaların yok olmasıyla sihir de ortandan kaybolur. Sunelf Marween terk edilen bir ejderha yumurtası buluyor ve bu onna büyük umut oluyor. Şayet, ejderhalar şehirde yeniden var olurlarsa, şehri ele geçiren elfler ise uzaklaşmak zorunda kalır ve bu Bayala’nın kurtuluşu olur. Prenses Surah ve arkadaşları Bayala’yı kurtarmak amacıyla, elfleri Ejderha Dağları’na götürmek için macera dolu bir yolculuğa çıkarlar.

Periler Ülkesi’nin, 17 Nisan 2024 ‘de Türkiye’de gösterime girmesi bekleniyor.

peter-rabbit-2.jpg

5. Peter Rabbit 2: The Runaway

Dünyadan her yaş grubundan insanın sevdiği ve okuduğu, Beatrix Potter’ın çocuk kitaplarında yer alan Tavşan Peter, bir kez daha beyaz perdede yerini alıyor.

2018’de gösterilen ilk filmi dünya çapında 320 milyon dolar gişe elde etmesinin ve İMDB’de yüksek puan almasının ardından yapım şirketi Sony Pictures Animation filmin devamı için yeniden kolları sıvadı.

2018’de gösterime giren ilk film Peter Rabbit’in devamı niteliğinde çekilen, canlı aksiyon animasyon filmi olan Peter Rabbit 2: The Runaway ilk olarak 3 Nisan 2024 tarihinde Amerika’da gösterime girecek. Türkiye için yayın tarihi 24 Nisan 2024 olacak.

Sony, Peter Rabbit’in devam filmini gösteren fragmanı yayınladı.

Fragman, Bea ve Jeremy’nin düğünüyle başlıyor. Tavşan Peter yaramaz hallerinden vazgeçmiyor gibi görünüyor. Çift seyahate çıkmak için ayrıldığında Peter, sahipleri için değerli olmadığını düşünerek bir şekilde bu ortamdan uzaklaşması gerektiğine karar veriyor. Bu düşüncesi ile evden kaçan Peter’ın başına çeşitli olaylar geliyor.

Filmin seslendirme kadrosunda ise, komedyen James Corden, güzel oyuncu Rose Byrne, Domhnall Gleeson, Elizabeth Debicki, David Oyelowo ve Oscar adayı Margot Robbie  gibi isimler yer almaktadır.

scoob.jpg

 6. Scoob!

Film, Scooby Doo ve arkadaşlarının, dünyayı Dick Dastardly ve onun kötü planlarından kurtarabilmek için Hanna-Barbera evreninin diğer kahramanlarıyla güçlerini birleştirmesini konu alıyor.

Filmin seslendirme kadrosunda ise Frank Welker, Will Forte, Mark Wahlberg, Zac Efron, Amanda Seyfried, Jason Isaacs, Gina Rodriguez gibi isimler yer alıyor. Filmin 29 Mayıs 2024 ‘de Türkiye’de vizyona girmesi bekleniyor.

soul.jpg

7. Soul

Pixar Animation Studios tarafından Walt Disney Pictures için hazırlanan Amerikan animasyonlu bir macera filmi komedi filmidir.

Filmin yönetmen ve senaristi Pete Docter. Filmin seslendirme kadrosunda ise Jamie Foxx, Tina Fey, Daveed Kazıları yer alıyor.

Soul, New York caddelerinde kozmik enerjileri ve varoluş amacımızı sorgulatacak türden bir animasyon filmi.

Orta okulda müzik öğretmeni olan Joe Gardner’in hayali bir jazz grubu ile birlikte çalışan jazz piyanisti olmaktır. Joe Gardner, böylelikle ilk müzisyenlik deneyimini edinir. New York sokaklarında gezinen Joe, birden bire kanalizasyona düşer. Ama burası aslında apayrı bir dünyaya açılıyordur. Aynı zamanda Dünya’ya bir daha nasıl geri döneceğini bulması gerekiyor.

Film, 19 Haziran 2024 ‘de Türkiye’de vizyona girecek.

minions.jpg

8. Minions 2

Film 2015 yılında izleyicileriyle ilk defa buluşan Minions dünya çapında büyük bir başarıya imza atmıştı. 1.159 trilyon dolar civarı gişe hasılatı elde eden Minions, dünya çapında en çok izlenen 11. film olmuştur.

Minyon dünyası, her yaştan kitlenin izlediği Minions, bir devam filmi olarak geri dönüyor. Minions 2 filminde,  Süper Kötü Gru’nun, evlatlık edindiği kızlarından olan Margo ve Edith ile sakin bir hayat düzeni kurmaya çalışması ile başlamaktadır. Gru ve kızlarının sakin yaşamı, esrarengiz olaylar ile birlikte son bulur ve minyon dünyasında büyük karmaşalar ortaya çıkar.

Animasyon filmi Minions, Kyle Balda ve Brad Ableson tarafından yönetiliyor. 

Minions, 28 Ağustos 2024  tarihinde sinemalarda buluşması planlanıyor.

blank

9. Raya and the Last Dragon

Disney‘in yeni bir fantastik macera animasyon filmi “Raya and the Last Dragon”, Güneydoğu Asya’da geçiyor. Güçleri ve bilgeliklerinden dolayı efsanevi ejderhalara tapılan eski bir medeniyetin hüküm sürdüğü Kumandra diyarında 5 farklı kabile yaşamaktadır. Ejderhalar bu diyarı terk ettiği zaman Kumandra karanlık bir güç tarafından ele geçirilir. Yalnız savaşçı olan RayaKumandra‘yı kurtarma gücüne sahip olduğunu düşündüğü son ejderhayı bulup dünyayı kurtarmaya çalışır.

Animasyon yapımın seslendirme kadrosunda, Raya rolünde Cassie Steele, Sisu adındaki ejderha rolünde Awkwafina yer alıyor.

Cassie Steele  filmle ilgili olarak, “Sisu ile ilk karşılaştığında, insan bedeninde olan Raya, ejderhaya dönüşebilmek için gerekli gücü geri kazanmalıdır. Böylelikle  Raya‘nın yardımına ihtiyacı var. Aslında, Sisu Raya‘nın beklediği kahraman ejderha değildir, neyseki yardım alırlar. Raya ve Sisu farklı klanlardan oluşan bir gruba katılırlar ve ayrıca bir aile oluştururlar” dedi.

Paul Briggs ve  Dean Wellins tarafından yönetilen “Raya ve Son Ejderha“nın yapımcılığında Moana‘dan Osnat Shurer , senaryoda Adele Lim‘e yer alıyor. Disneyin en iyi yapımları arasına girmeye aday olan animasyon film, 26 Kasım 2024 ‘de gösterime girmesi planlanıyor.

The-Croods-2.gif

10. The Croods 2

Macera ve komedi temalı animasyon filmi olan Joel Crawford’un yönetmenliğini yaptığı filminin seslendirme kadrosunda Nicholas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone gibi değerli oyuncular yer alıyorlar.

Film, tarih öncesi dönemlerde yaşayan Crood’lara rakiplerinden çok daha güçlü olduğunu iddia eden Battermans meydan okuyor. Pekala, Crood’lar ile Battermans karşı kaşıya gelince ne yapacaklar?

The Croods 2 Aralık 2020 tarihinde Türkiye’de vizyona girdi.

Filmin yönetmeni Joel Crawford, seslendirme kadrosunda yer alan oyuncular ise, Grug karakterinde Nicolas Cage, Guy karakterinde Ryan Reynolds, Eep karakterinde Emma Stone, Hope Batterman karakterinde Leslie Mann ve Thunk karakterinde Clark Duke yer alıyor.

Başa dön tuşu